Nieuws
Gratis bomen voor buurtinitiatieven en organisaties uit gemeente Kampen  

Groene Loper Kampen stelt 110 bomen beschikbaar voor buurtinitiatieven, zorginstellingen, sportclubs, scholen, kinderopvang en andere maatschappelijke organisaties. Wil jouw buurt of organisatie ook een boom? Meld je dan aan via www.groeneloperkampen.nl.

Bomen zijn heel belangrijk! Ze maken ons gezonder en gelukkiger. Ze maken jouw buurt en onze wereld mooier. Ze zijn het thuis van vele vogels, insecten en andere kleine dieren. En bovendien zorgen ze voor schone lucht, schaduw en droge(re) voeten na een flinke regenbui. Willen we dat zo houden, dan zijn er veel extra bomen nodig. Groene Loper Kampen gaat hier actief mee aan de slag en geven maar liefst 110 bomen aan buurtinitiatieven, zorginstellingen, sportclubs, scholen, kinderopvang en andere maatschappelijke organisaties uit gemeente Kampen. Deelnemers kunnen kiezen uit 63 inheemse soorten, waaronder de appelboom, berk, winter eik en walnoot. Door soorten te kiezen die van nature hier voorkomen, zullen veel dieren er gebruik van maken voor voeding en huisvesting. 

Praktische informatie

Wil jouw buurt of organisatie uit gemeente Kampen ook één of meerdere bomen? Je kunt je aanmelden via www.groeneloperkampen.nl. Hier vind je ook een lijst met beschikbare boomsoorten. Je kunt de bomen op vrijdag 28 januari ophalen. Voor het planten en het verdere onderhoud ben je zelf verantwoordelijk. Meer informatie en voorwaarden vind je op www.groeneloperkampen.nl

 

Groene Loper Kampen
Deze bomenactie is één van de activiteiten die Groene Loper Kampen organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond de gemeente Kampen. Groene Loper Kampen wordt ondersteund door gemeente Kampen en de provincie Overijssel vanuit het programma Natuur voor Elkaar. 

 

Noot voor de redactie: Wilt u meer informatie over de bomenactie? Neem dan contact op met:

Alma Streefkerk

06-23514031

a.streefkerk@natuurenmilieuoverijssel.nl

 

Naar alle berichten