Over Wilsum

Wijkverbinder

1 november 2018 ben ik naast mijn functie van projectassistent binnen de gemeente Kampen begonnen als wijkverbinder in het dorp IJsselmuiden. Vanaf 1 januari 2022 heb ik mijn functie van projectassistent neergelegd en ben ik wijkverbinder van IJsselmuiden, Zuid en Bovenbroek en de kernen met uitzondering van Kamperveen. Voor deze taak ben ik 30 uur in de week werkzaam.

Wie is de wijkverbinder

Mijn naam is Heidi Nieuwenhuis, geboren en getogen in IJsselmuiden waar ik 42 jaar heb mogen wonen. Tegenwoordig woon ik aan de andere zijde van de Stadsbrug, waar ik overigens erg prettig woon. Ik ben getrouwd en heb 4 kinderen gekregen, waarvan één van de kinderen tot mijn grote verdriet niet meer in leven is. Sinds 2007 werk ik met veel plezier voor de gemeente Kampen. Ik houd naast mijn werk van lezen en ik zing bij het Kamper Ladies Choir.

Wat is een wijkverbinder?

Een wijkverbinder vormt een schakel tussen inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente en weet wat er speelt in de wijken en dorpen van de gemeente Kampen. De wijkverbinder is zichtbaar voor inwoners en organisaties en draagt bij aan de leefbaarheid in de wijk. De wijkverbinder verbindt de leefwereld van inwoners met de systeemwereld van de gemeentelijke organisatie. Signalen vanuit de samenleving weet de wijkverbinder om te zetten in acties en brengt deze onder de aandacht van de gemeentelijke organisatie.

De wijkverbinder ondersteunt de wijken en dorpen om een weg te vinden naar meer zeggenschap en verantwoordelijkheid voor de leefomgeving.

Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan inwonersparticipatie en wil initiatieven stimuleren die voortkomen vanuit inwoners of organisaties. Initiatieven die de sociale cohesie in de wijk kunnen versterken.

Ook help ik de besturen van wijk- en dorpsverenigingen de weg te vinden in het stadhuis. Als wijkverbinder ben ik de schakel tussen wijk en stadhuis. Hopelijk kan ik deuren voor hen openen met de goede sleutel in de hand. Daar moet vast wel eens een beetje kruipolie bij! Een mooie uitdaging!

Ik hoop u eens te mogen ontmoeten in Wilsum tijdens een bijeenkomst van de dorpsvereniging, een bewonersbijeenkomst van de gemeente of misschien gewoon op straat. Ik sta open voor een praatje; over serieuze zaken of gewoon voor de gezelligheid. En een kopje koffie sla ik niet gauw af ;-).

Ik ben bereikbaar op telefoonnummer 06 101 002 13 en op het e-mailadres h.nieuwenhuis@kampen.nl.

Daarnaast kunt u mij volgen op LinkedIn (4) Heidi Nieuwenhuis | LinkedIn en op Facebook (1) Wijkverbinder Heidi | Facebook