Over Wilsum

Haven

Aan de mooie rivier de IJssel ligt op de plek waar vroeger vissersboten van Wilsumer beroepsvissers lagen afgemeerd, de Voorlandshaven.

In 1987 werd deze oude inham veranderd in een passantenhaven met 12 vaste ligplaatsen. Al gauw ontstond er een wachtlijst van inwoners van Wilsum, die ook graag een plekje wilden voor hun boten. Hierop volgde uitbreiding, waarna de haven uiteindelijk in 2009 geheel werd vernieuwd, uitgebaggerd en vergroot, waardoor er een aantal ligplaatsen voor passanten en dertig ligplaatsen voor inwoners van Wilsum ontstonden.

Haven Wilsum aan de Ijssel

De haven is gelegen in een prachtig stukje natuur en toch vlakbij het dorpscentrum, waar een café/cafetaria te vinden is. Passanten komen vooral naar de haven om er te genieten van de rust en de natuur. Vlakbij bevinden zich natuurlijke zandstrandjes en in een afgebakend stukje IJssel kan veilig worden gezwommen. Er zijn volop mogelijkheden om te vissen of te wandelen. In de uiterwaarden bevindt zich een mooie wandelroute. Om de omgeving per fiets te ontdekken is er de keus uit verschillende fietsroutes die Wilsum aandoen.

Op werkdagen kan gebruik worden gemaakt van de buurtbus, die naar IJsselmuiden, Kampen, De Zande, Zalk en Hattem rijdt.

Faciliteiten zoals toiletgebouw, drinkwater of elektriciteit heeft de haven niet. Passanten mogen maximaal 2x 24 uur zonder kosten afgemeerd liggen in de Voorlandshaven.

U bent van harte welkom!

Meer info: watersportwilsum@hotmail.com