Over Wilsum

Bibliotheek

bibliotheeknieuws november 2022:

de Bibliotheek komt naar u toe

Bibliotheek-aan-huis is een service waar u met uw bibliotheek-abonnement gratis gebruik van mag maken. Bibliotheek-aan-huis moet zorgen voor extra gemak voor u en is voor iedereen die graag wil blijven lezen maar door leeftijd, (tijdelijke) ziekte of beperkingen niet meer in staat is om naar de bibliotheek te gaan.

Wij zijn er om de boeken gemakkelijk te bezorgen en weer op te halen. Dit doen we op basis van uw voorkeur. Heeft u problemen met lezen of heeft u behoefte aan hulp? Wij willen er voor u zijn. Met een breed aanbod van zowel luisterboeken als leesboeken willen we het zo aantrekkelijk mogelijk maken.

———————————————————————

Wat is er heerlijker dan tijdens de donker winterdagen weg kruipen in een fijn boek? Wist u dat u hiervoor niet door weer en wind naar Kampen hoeft te gaan? Als u lid bent van Bibliotheek Kampen dan kunt u gebruik maken van het servicepunt van de Bibliotheek in basisschool de Regenboog. 

Hoe werkt dat?

Dit houdt in dat u via www.bibliotheekkampen.nl online een boek kunt reserveren en ervoor kunt kiezen dit boek in Wilsum op te halen en terug te brengen. Deze service is gratis en wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers uit Wilsum.

Aanmelden voor deze service
Wilt u dat alle door u gereserveerde materialen automatisch worden afgeleverd in het servicepunt in Wilsum? Stuur dan een mail naar klantenservice@bibliotheekkampen met vermelding van uw naam, adres en pasnummer.

Hoe kunt u reserveren
1. U gaat naar www.bibliotheekkampen.nl.
2. U logt rechtsboven in met uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Mocht u deze niet (meer) weten, in het aanmeldscherm staat een link naar ‘wachtwoord vergeten’. Als dit niet werkt hebben we uw emailadres nog niet opgenomen in het uitleensysteem. Stuur dan een mail naar klantenservice@bibliotheekkampen.nl met vermelding van uw pasnummer, dan maken we dit in orde.

3. U zoekt in de catalogus een boek op dat u graag wilt lezen. U kunt zoeken op titel, auteur, onderwerp en reeks/serie.
4. U klikt onder of naast de afbeelding van het boek op ‘Reserveer’.
5. Hebt u zich aangemeld voor deze service, dan staat als servicepunt vermeld: CBS De Regenboog .
6. Hebt u zich niet aangemeld, klik dan op ‘Laten bezorgen’ en op ‘CBS De Regenboog’.
7. U klikt nu op ‘Reserveer’. U vult geen datum in.

Goed om te weten
• Wilt u bij het reserveren toch liever het boek ophalen in Kampen of IJsselmuiden, klik dan op ‘wijzig ophaalvestiging’ en kies de gewenste vestiging.
• Net zoals bij het reserveren bij de Bibliotheek in Kampen, kan het even duren voordat uw gereserveerde boek binnen is. Ook wanneer er in de catalogus wordt aangegeven dat het boek ‘binnen’ is.
• Wanneer uw gereserveerde boek er is, wordt het de eerstvolgende woensdag door vrijwilligers gebracht naar het afhaalpunt in Wilsum. U krijgt op dat moment een mailtje dat het boek daar kan worden afgehaald.
• Reserveringen van materialen die worden geleverd door bibliotheken buiten Overijssel, kunnen alleen in de vestiging Kampen worden opgehaald en ingeleverd. Neem bij twijfel contact op met de klantenservice.

Ophalen
Wanneer een gereserveerd boek voor u wordt klaargezet in Wilsum, ontvangt u een e-mail. Iedere woensdag worden de gereserveerde boeken gebracht en de ingeleverde boeken opgehaald, behalve in de schoolvakanties.
De locatie van het servicepunt is basisschool de Regenboog, Westenbergstraat 28 te Wilsum. U vindt in het boek een brief met de uitleengegevens, waaronder de uiterste inleverdatum.

Inleveren
U kunt de boeken die u in Wilsum heeft opgehaald ook in Wilsum inleveren. Boeken geleend in Kampen of IJsselmuiden kunnen niet in Wilsum worden ingeleverd.

Hulp nodig?
Om de week (in de even weken) op vrijdagochtend tussen 9:00 en 10:00 kunnen de schoolbibliotheekvrijwilligers u helpen met het online reserveren in CBS de Regenboog. Kom gerust langs!

de Bibliotheek Kampen
www.bibliotheekkampen.nl | klantenservice@bibliotheekkampen.nl
Oudestraat 216, 8261 CA KAMPEN
038-3312101

Internetcafe