Nieuws
Burgemeester en Wethouders te gast in Wilsum

Vandaag was het college van de Gemeente Kampen te gast in Wilsum.

Na een ochtend vol overleggen schoof een afvaardiging van Dorpsbelangen Wilsum aan tafel bij burgervader Sander de Rouwe, wethouders Albert Holtland, Nieke Jansen, Bas Wonink, Jan Peter van der Sluis en gemeentesecretaris Nico Middelbos.

Daar spraken Steffen Hofstra, Cor Wursten en Mascha Heldoorn over het dorp Wilsum, nieuwbouw, zorgen, omzien naar elkaar etc. etc. Julian Aarten, voormalig wijkverbinder van Wilsum en als projectleider betrokken bij het CPO, vertelde over de plannen en de laatste updates.

Vervolgens stond een tour door Wilsum gepland die op de parkeerplaats bij het MFC even onderbroken werd door een spontaan bezoek van burgemeester en wethouders aan de jeu de boules dames en heren.

Daarna werd richting Cafe IJsselzicht gegaan voor koffie en een gesprek met eigenaar Johan Selles. Onderwerpen als strubbelingen in coronatijd voor het café en IJsselzicht Tentenverhuur tot en met de huidige personele bezetting kwamen langs. Vervolgens werd er richting Harsenhorst gereden voor een bezoek aan Mts Marskamp.

Genietend van het mooie uitzicht langs de IJssel, vertelden Roelof Marskamp, zijn vrouw Christine en zoon Arjan over hun boeren bedrijf.
We keken bij de kalfjes en kregen tekst en uitleg. Er werd gesproken hoe complex een boerenbedrijf is en met welke aspecten zij te maken hadden, hebben en welke uitdagingen zij verwachten.

Al met al een mooie informatieve middag.

Heren en dame; dank voor jullie komst en belangstelling voor Wilsum! 👍🏻

 

Naar alle berichten