Nieuws
Op de racefiets door Rwanda
Afbeeldingsresultaat voor johan kok

Op de racefiets door Rwanda 27 september – 5 oktober 2019 5 fietsdagen 560 kilometer 8900 hoogtemeters

Dorpsgenoten,

Graag wil ik iets meer vertellen over mijn fietsavontuur aan het eind van deze zomer. Ik ga dan met een groep wielrenners fietsen voor het goede doel in Rwanda.

Muskathlon

Rwanda kent een gematigd tropisch klimaat. De temperatuur schommelt het hele jaar door rond de 25 graden. In het noorden en westen, waar veel bergen zijn, is het vaak iets koeler. In de nachten koelt het af tot ongeveer 10 à 14 graden.

Rond de jaarwisseling heb ik besloten om mij aan te melden voor een Muskathlon. De Muskathlon wordt omschreven als een extreme inspanning voor gerechtigheid op een extreme locatie. De deelnemers aan de Muskathlon zetten zich ongeveer een jaar lang in om geld (€ 10.000) in te zamelen voor een project in een ontwikkelingsland. Daarna volgt een reis naar dat land en wordt de actie afgesloten met een sportieve prestatie van niveau: een (fiets)marathon op locatie.

Rwanda 2019

Ik ben geen loper en een marathon zal het voor mij zeker niet worden. Al snel viel daarom mijn oog op de Muskathlon in Rwanda. Racefietsen, vooral op het vlakke Nederlandse land, is namelijk wel mijn ding. Meerdere dagen achter elkaar fietsen is een pittige opgave en Rwanda heeft veel heuvels. Voor die uitdaging zal ik nog flink te trainen.

Meer dan fietsen

De Muskathlon gaat niet alleen om het fietsen en de fysieke uitdaging. Ik wil graag een keer uit mijn comfortzone stappen om zelf te zien hoe kinderen in Rwanda opgroeien. De Muskathlon in Rwanda is gekoppeld aan projecten van Compassion. Ik hoop dat mijn Muskathlon gaat meehelpen om voor veel kinderen in Rwanda het verschil te maken.

Hulp en steun

Om het verschil te kunnen maken heb ik ook jullie hulp en steun nodig. Je kunt mij helpen door zelf te doneren of door vanuit je eigen bedrijf, of het bedrijf waar je werkt een gift over te maken. (De stichting is een ANBI instelling)

Sponsor

Het zou natuurlijk heel mooi zijn wanneer je zelf, of samen met je partner, een sponsorkindje van Compassion wilt steunen. Je sponsort een kindje voor een vast bedrag per maand en maakt zo het verschil van zijn of haar leven. Ik wil je hier graag mee over vertellen.

Ga naar: www.muskathlon.com

Zoek onder deelnemer naar Johan Kok en doneer, hartelijk bedankt!

Hartelijke groet,

Johan Kok jkok71@gmail.com

Naar alle berichten