Wilsum.info

Wapen wilsum
  • Wilsum
  • Wilsum
  • Wilsum
SponsorsWebcam

Ooievaarsnest IJsselzicht

Half februari arriveerden de eerste ooievaars. Op 28 februari keert mannetje 1E227 (dezelfde als in 2016) terug op zijn nest. Nadat diverse vrouwtjes hem bezocht hebben, keert op 12 maart het ongeringde vrouwtje van 2016 terug en begint het paringsritueel. Op dit moment liggen er drie eieren in het nest, waarvan de laatste op 31 maart werd gelegd. De verwachting is dat om de dag een ei gelegd zal worden. Seizoen 2016 was er sprake van 4 eieren en werd 1 jong grootgebracht.

Beelden van het wel en wee in het ooievaarsnest - maar ook ander filmmateriaal - zijn te vinden op het Youtube kanaal van Dorpsbelangen Wilsum.

Youtube kanaal Dorpsbelangen Wilsum

Nieuwtje

Op dit moment wordt door een koppeltje aan een 4e nest nabij Harsenhorst gewerkt. De ooievaars bouwen een nest boven op een silo nabij een agrarisch bedrijf.

Webcam

Bij de ingebruikname in het voorjaar constateerden we dat er helaas iets mis is met het geluid (bromtoon). Dit hebben we niet kunnen verhelpen. Desondanks hebben we het geluid wel aan laten staan, omdat er anders helemaal niets te horen is.  

English

Unfortunately there is a problem with the audio (a buzzing sound). So far, we have not been able to resolve this problem.

Bekijk de inhoud online op de website, of op uw smartphone. Maak zelf de keuze uit iOS of Android


Bekijk stream voor Android Bekijk stream voor IOS


Het beeldmateriaal is expliciet eigendom van Vereniging Dorpsbelangen Wilsum en mag niet zonder uitdrukkelijke toestemming door derden gebruikt worden.
Filmpjes
Eerste ei

Tweede ei

Paringsritueel