Wilsum.info

Wapen wilsum
  • Wilsum
  • Wilsum
  • Wilsum
Laatste Tweets
16 januari 2018 - Wilsum.info
Steun voor familie Marskamp Bron: @De_Stentor #Natura2000 https://t.co/BoxlT3b4yM
16 januari 2018 - Wilsum.info
RT @Brugnieuws: Han Hanekamp valt voor ‘bijzonder vriendelijke’ inslag van Wilsum https://t.co/Oajq3IzmFn
16 januari 2018 - Wilsum.info
RT @LeonAdegeest1: Is er een protocol? Hoe laat wordt er gevlogen? Hoe zwaar is de kist? Wordt er gemeten? Wordt er straks iets gedaan met…

Plan restcontainer

23 mei 2017

Ondergrondse restcontainers

De Gemeente Kampen gaat in Wilsum ondergrondse restcontainers plaatsen. Tijdens de wijkschouw van 11 mei j.l. zijn de aanwezige dorpsbewoners daarover geinformeerd. Wilsum is de eerste kern in het buitengebied waar de Gemeente deze actie start.

Opzet plan

Het plan houdt in dat er in Wilsum op 3-4 locaties een ondergrondse restcontainer komt. De grijze restcontainer wordt vervolgens ingezet als vervanger van het plastic. Gebruikers van het systeem krijgen een pas om de container te openen. Er komt daardoor een opening vrij die ruimte biedt aan 40 liter restafval. Zodra de container voor 60% gevuld is, ontvangt de Gemeente een signaal dat de container geleegd moet worden. De kosten per liter restafval zijn gelijk aan de tarieven die de Gemeente voor de grijze container in rekening brengt. De Nieuwstad, Uiterwijk, Harsenhorst en de Zwolseweg vallen buiten de scope van de Gemeente Kampen.

Dorp in Actie

De Gemeente heeft tijdens de wijkschouw uitleg gegeven en de bewoners gevraagd mee te denken in mogelijke locaties van de restcontainers. Een aantal bewoners heeft zich reeds aangemeld om een werkgroep te vormen en met het plan aan de slag te gaan. Vanaf half september starten de gesprekken met de Gemeente Kampen.

Regels

De plaats van een container mag niet willekeurig gekozen worden. De Gemeente hanteert de volgende spelregels:

* Loopafstand maximaal 100 tot 125 meter (dus minimaal 200 meter tussen containers)

* Globaal 1 restcontainer per 100 huishoudens

* Niet te dicht bij of onder een boom of lantaarnpaal

* Niet op een goed gebruikte parkeerplaats

* Niet te dicht bij een woning of tuin (particulier)

* Niet in de buurt van (ondergrondse) kabels. Deze informatie hebben de dorpsbewoners niet en wordt achteraf getoetst.

Daarnaast stelt het Waterschap eisen aan de locatie als het een plaats nabij het dijklichaam betreft. De voorwaarden die het Waterschap stelt zijn op dit moment nog niet bekend.

Locaties

Onderstaand een indicatie van mogelijke opstellocaties van een ondergrondse container, alsmede de downloadlink naar een PDF.

Mogelijke indeling door Gemeente Kampen

Informatie

Aanmeldingen voor de werkgroep en vragen omtrent de plaatsing van de containers kunt u mailen naar Plan Restcontainer. Uw vragen worden verzameld en periodiek beantwoord.

Blanco plattegrond Wilsum