Wilsum.info

Wapen wilsum
  • Wilsum
  • Wilsum
  • Wilsum
Laatste Tweets
19 januari 2019 - Wilsum.info
RT @AlbertBoeve: Mooi dat ik als voormalige vz. van Dorpsbelangen een steentje heb kunnen bijdragen. Trots op de bevolking van Wilsum voor…
19 januari 2019 - Wilsum.info
RT @VWilsum1: Wilsum wint met 3-2 van koploper HTC! Klasse prestatie!
19 januari 2019 - Wilsum.info
RT @AlbertBoeve: Met dit mooie weer is het heerlijk wandelen in de #Scherenwelle @Wilsuminfo https://t.co/FagUB8rExl

Belevingsvlucht Lelystad Airport

24 mei 2018

Met een toestel van Transavia worden woensdag 30 mei de omstreden laagvliegroutes van Lelystad Airport gevlogen.

Iedereen kan zo zélf ervaren of er sprake  is van overlast – of niet. Natuurlijk is de vlucht van één vliegtuig niet hetzelfde als de vlucht van meerdere vliegtuigen per uur, zoals na opening van het vakantievliegveld de bedoeling is,  maar het geeft wel een idee.

Steffen Hofstra, lid van de regiegroep Lelystad Airport, is tevreden met de afspraak  met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om op 30 mei een vliegtuig de route te laten vliegen.

De vlucht wordt gehouden tussen 15.30 en 21.30 uur. ’s Ochtends wordt besloten of er definitief gevlogen wordt. Regent het of staat er bijvoorbeeld een harde wind, dan bestaat de kans dat de vlucht wordt afgelast.

Direct na de belevingsvlucht kunnen mensen hun ervaringen invullen op belevingsvlucht.nl, een website van het ministerie. Alle reacties worden gebundeld en gaan naar de regiegroep. Op basis van de ervaringen en de geluidsmetingen komt de groep twee weken later met een evaluatie en een advies naar het Ministerie. Een advies heeft geen formeel en bindend karakter in de besluitvorming over Lelystad Airport.